مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: رساله دکترای پروفسور استفان هاوکینگ فیزیکدان مشهور بریتانیایی تنها طی چند روز پس از انتشار عمومی بیش از دو میلیون‌بار بازدید شده‌است.

هاوکینگ

براساس گزارش BBC، مقاله سال 1966 هاوكينگ به اندازه‌اي محبوبيت داشت كه در روز انتشار عمومي‌اش توانست وب‌سايت دانشگاه كمبريج را از كار بياندازد.  تنها در روز انتشار بيش از 500 هزار نفر تلاش كرده‌بودند اين رساله را با عنوان "ویژگی‌های جهان درحال انبساط" دانلود كنند.

آرتور اسميت از دانشگاه كمبريج اين پديده را قابل‌توجه توصيف كرد و گفت رساله هاوكينگ فراتر از هر مطلب ديگري كه در اين دانشگاه منتشر شده مورد استقبال قرار گرفته‌است و چنين استقبالي در تاريخ كمبريج بي‌سابقه بوده‌است.

هاوكينگ 24 ساله در زمان تحصيلش در ترينيتي هال كمبريج اين رساله 134 صفحه‌اي را نوشت. وي كه از سال 1962 در دانشگاه كمبريج فعاليت داشته‌است، بعد‌ها يكي ديگر از تاثيرگذارترين مطالب علمي جهان با عنوان تاريخچه‌اي مختصر از زمان را نوشت.

براساس گزارش كمبريج،‌از لحظه انتشار آنلاين اين رساله تا كنون دو ميليون بار از 800 هزار مرورگر جداگانه از گوشه و كنار جهان دانلود شده‌است. آخرين رساله دكترايي كه بيشترين خواننده را به خود حلب كرد تنها 7960 بار دانلود شد.

پيش از اين افرادي كه مي‌خواستند اين رساله را مطالعه كنند بايد حضوري به كتابخانه كمبريج رفته و آن را مطالعه مي‌كردند و يا با پرداخت 65 پوند نسخه كپي شده آن را دريافت مي‌كردند. كمبريج اميدوار است انتشار اين رساله دكترا و استقبال بي‌نظير از آن ديگر اساتيد اين دانشگاه را نيز به انتشار آزادانه مقاله‌هايشان تشويق كند.

هاوکینگ در روز انتشار رساله‌اش در واکنش به از کار افتادن وب‌سایت دسترسی آزاد کمبریج گفت: خوشحالم می‌شنوم که بسیاری از افراد به دانلود رساله دکتری من علاقه نشان داده‌اند، امیدوارم عاقبت که به آن دسترسی پیدا کرده‌اند ناامید نشوند. با عمومی ساختن رساله دکترایم امیدوارم بتوانم الهام‌بخش انسان‌های سرتاسر جهان باشم،‌ تا نگاهشان را به آسمان و ستارگان بدوزند،‌ نه به پایین و به پاهایشان تا نسبت به جایگاه ما در جهان هستی کنجکاو شوند و تلاش کنند جهان را درک کنند. هرکسی در هرجای دنیا باید نه تنها به تحقیقات من بلکه به تحقیقات تمامی ذهن‌های برتر و پژوهشگر در کل طیف درک بشری دسترسی داشته‌ باشد. هر نسل بر شانه‌های افرادی ایستاده که پیش از آنها زندگی می‌کرده‌اند، درست مثل من که در زمان دانشجویی‌ام در مقطع دکترا در کمبریج از آیزاک نیوتن، جیمز کلرک مکسول و البرت اینشتین الهام گرفتم.

کد خبر 386592

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha